Anomal Tillvaro

Mån 9 dec 2002 12:59

Kategori: Nostalgi

SådärJa! Vankas Jul nu.. jag har typ alltid fått en sådan där jobbig känsla juletid men i år känns det faktiskt rätt soft med Jul. Jag har t.om försökt få riktig julkänsla hemma hos mig.. ska ut och högga gran till veckan tror jag..

Göra som på gamla goda tiden med pappsen.. yra omkring i storskogen med fetyxan och leta reda på en stor och fin gran som man fäller, sedan ta toppen på den och använda som julgran.. :D

Saknar mest i ”jul-tv”: Trolltyg i Tomteskogen (bland det bästa som sänds i svensk TV)
Mest överkattat i ”jul-tv”: Kalle Ankas Julafton
Bäst just nu i ”jul-tv”: Arne Weise och Karl-Bertil Jonssons farsa

f.ö ska jag oxå äta upp mig till en fet gris.. julmaten here I come!

btw, har inget emot traditioner men lucia suger verkligen.

*tänder ett jule-ljus*

hejj svejjs! //Spileveas 2002

Somebodies out in the night
I fly in time
The last candle will burn
there’s hope for everyone
when the last candle burns high

-----------------------------------------------------------------------

Nyår

Kategori: Nostalgi

Ja, eftersom det nu närmar sig så bjuder jag på fjolårets resume och ett nostalgikort från det absolut först nyårspartajet hemma hos mig. En tradition som i år ser ut att få sitt slut. Jag har ännu inte bestämt vad som händer... Det finns planer på att dra till fjälls iaf !

2008

(Obs, detta skrevs under nyårskvällen)

Östen har däckat 21.00.
Kicken har åkt hem, noterat 21.00....
Det har blivit slagsmål mellam tvillingarna bill o bull, ca: 19.00, (Danne blev petrad i ögat, och han
lyckades att sänka Marcus.) Men ett litet slag i magen... manligt......
Ps. Östen vakna 21.09.. VIKTIGT!!
Roger har tydligen tagit håi i örat igen.. ca 21.37... (Cilla är lika glad som förra ggn...)
Han får spö hemma sedan.. ;)
Olle fick en STOR avskedskram från grabbarna ca : 22.10.
Östen gav även en bodyslam, danne skyddade sig snabbt som stålemannen! MIN HJÄLTE/Cilla!
Sedan är vi allmant coola.. Eller .. hmm.. Jag!! /Cilla igen.. ( CillaBinLaden )


Nyår 2001

0.999... = 1

Kategori: Vetenskap




Jag hänger rätt mycket på forum, eller det går väl lite i perioder och nu har jag inte varit specielt aktiv på ett bra tag men kikade in i en gammal tråd i vetenskaps-delen på flashback som handlar om att talen 1 och 0.999.. är exakt samma tal. Otroligt nog var denna nu 1782 inlägg långa tråd fortfarande aktiv och samma saker skrevs i den, lättförståeliga bevisningar, exempel på zenons paradox osv....

Ja, att 0.999.. lite anti-intuitivt är 1 stämmer faktiskt men det är nog bland de mest komiska jag varit med om hur fruktansvärt lång denna tråd blivit och hur samma scenario upprepar sig gång på gång. Det kommer någon stolle med högstadiematte i bagaget och säger något liknande "Nej! 0.999.. är inte samma tal som 1, det är däremot oändligt nära men det blir aldrig 1, bara om man avrundar!!". Varpå han blir bombarderad av snubbar som läst matte hela livet och öser bevis över honom varför 0.999.. och 1 är samma tal.

Det varierar hur svåra de som ifrågasätter är att övertyga under tiden denna blir idiot-förklarad men de lämnar alltid tråden med svansen mellan bena....

Hur som helst, jag "grab'ade" ett två inlägg som jag tycker summerar tråden rätt bra.

"Alltså seriöst, jag kan förstå hur folk kan diskutera om CO2 roll i atmosfären, om grisars fettförbränning och om bindor ska vara skattebefriade, men att fylla 117* jävla sidor med tveksamheter kring matematisk fakta är för mig rätt otroligt. Hur kan man inte acceptera att 1 = 0.999...? Intution och matematik har för det första inte någonting med varandra att göra, för det andra finns det en uppsjö av härledningar att titta på om man inte orkar med oändligheter.

Pär delar sitt äpple med två personer, var och en får 1/3, alltså 0.333... äpplen var. Men Pär är elak, slår personerna i huvudet och och tar tillbaka delarna. Pär har nu tre tredjedelar, alltså tre stycken 0.333... äpplen, dvs 1 äpple i handen"

..och får medhållt:

"Precis som decimalföljden 0,999... så finns det inget slut på folks dumhet. Folk i allmänhet är och förblir idioter."

Heder och Mat

Kategori: Kost

Ja, såg att mina gamla kära vänner Nize och Daniel ville bli hedrade med nyttagna kort de med, kortet på Nisse är dock rätt gammalt, tagit på vikingatiden.



Blev icke så att jag kompenserade gårdagens pizza med lätt-äten mat idag fast någon stor flottig pizza dröjer det nog innan jag trycker igen. Blev lite sill och potatis förut, det var längesedan men jag saknade rödlök och gräslök(att ha i gräddfilen) men tryckte i mig rätt mycket ändå! (tunnbrödet är stödebröd, bästa brödet!)




Det var all bloggning för denna dag. GODSPEED...............................and Party ON!

Veckans Nostalgiklipp

Kategori: Nostalgi

Javisst blev det pizza igår och javisst kände jag mig lika stinn och äcklig som vanligt efteråt, men gott var det! Jag har tidigare sagt att jag skulle blogga lite om idol men vet ej om jag kommer infria de lovorden då intresset sjunkit lite och det egentligen inte finns så jättemycket att säga om det då ag tänker efter...

Ser ut som att det blir stadshuset för mig på juldagen kan jag meddela, men förutom det och halmstads-trippen har jag inte bokat något mer i december, så ta chansen nu att bjuda mig på kändisfester och andra celebra evenemang innan det är för sent och jag blir uppbokad!

...och så nu till veckans lilla nostalgi-tripp som består av ett kort videoinslag denna gång, håll till godo med en portion "ögonslick " !

Watch out !!!!!!!!

Kategori: Allmänt



Jag glömde meddela det i mitt förra inlägg, från och med gårdagen är det med livet som insats du sätter dig i en bil och utmanar ödet på Sundsvalls vägar. Eller iof, alla medtrafikanster såväl gångare som cyklister bör öka sin uppsikt och säkerhet. igår var nämligen dagen då min syster tog körkort och idag förvärrades situationen då Timpa joinade.

Men lite credd ska de ha för att de lyckades med bedriften...

Jag ställer upp på utmaningen jag fick nyss av syster(men orkar inte utmana andra)

-----------------*

Jag har blivit utmanad av: http://veronicaosterlund.blogg.se/

Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

1) Jag kan vara ganska hemlighetsfull av mig
2) Jag skriver sällan "utmaningar" på internet
3) När jag väl skriver en utmaning brukar jag inte vara så seriös.
4) Jag delar definitivt inte med mig av nåt personligt i sådana utmaningar
5) Jag är medveten om att andra tycker jag är hemlig också
6) Ibland smyger jag med lite onödiga saker
7) Jag sitter inne på en hel del hemligheter

Fat Shady

Kategori: Kost




Y0!

DJ Easten from da hood is talking eY ! Eller vafan.. hjälp mig nu Markus, vad var mitt hiphop-namn? Den enda jag kommer på är Daniel aka Crystal Snowflake... jag bör väl iof ha vårat gang-pic på datan någonstans, ska leta rätt på det då jag får tid.

Uj, hur kom jag in på det där egentligen? Jo, just ja! Späcket invanderar min en gång relativt slanka kroppsform(var ett jävla tag sedan dock... summer '69 typ). Måste göra något åt det och eftersom träningen gått lite sisådär nu på slutet och det inte råder något stopp på mitt  exponentiella födotintag.

Ska ta mig i kragen och köra en löprunda iaf nu, men sedan lutar det ändå att jag trycker en fet pizza, det var ett bra tag sedan sist men Salmi förstörde det hela med hans bilddagbok så nu kan jag bara inte stå emot längre!



Får väl kompensera nästa måltid med en liknande tallriksmodell:


Nä, nu jävlar ska det kutas! Har lite grejer på G med den här bloggen så håll utkik...

Godspeed and party on!!!

(obs! det var tänkt att jag skulle bli brun på den photoshoppade hiphopparen... orkadee inte engagera mig så mkt dock. haha)



Årets bästa!

Kategori: Allmänt


Tvåtusenåtta's slut smyger sig allt närmare och det börjar bli dags för lite "årets bästa-listor" här på bloggen. Musik, film, sporthändelser, världshändelser osv.

Jag börjar med FILM, om det nu ramlar ner någon bra film i slutet på året så får jag väl göra en "remake" på listan. Men det är väldans svårt att rangordna filmer så jag namedroppar bara 5st filmer som gett mig mest i underhållningsvärde i år!

Taken
Batman - Theh Dark Knight
Traitor
Kung Fu Panda
Never Back Down


...men egentligen så har jag inte kollat på så värst mycket film i år, jag följer dock några serier även om jag blivit lite slappt på den fronten med nu på slutet. En serie som verkligen som verkligen tagit sig i kragen och har en enormt hög "spännings-faktor" är Prison Break, utan tvekan "bäst just nu". Sedan följer jag Heroes (dock itne sett de senaste avsnittena) och en svensk serie - oskyldigt dömd, helt okey faktiskt, mkt tack vare Persbrandt.

Har förut alltid sett One Tree Hill men tyvärr inte något i år, får jag tid och ork ska jag komma ikapp där och så ser jag såklart allt med fredrik och filip. Boston Tea Party kör de just nu!

Uppskjut inte till morgondagen det du kan göra idag

Kategori: Allmänt

...det är nåt som borde bankas in i mig, istället föddes jag med talesättet "bättre sent än aldrig" inprentat i huvudet. Blickar jag framåt nu så ser jag jul och nyår och planeringen är väl lite igång där... Har dock ännu inte något spikat. Den femte december tänkte jag åka ner till halmstad och vara med på nåt firande där. Ja, jag uppdaterar väl omvärlden när det bokas in något mer!

Det känns lite som jag vill skriva om något samhällsaktuellt igen men har inte hittat något intressant. Babblas fortfarande om den där ipred-lagen, vi får väl avakta och se vad som händer där...

Och så kommer det laddas upp mer Nostalgi Så håll utkik, jag grunnar lite på teman och så...

Jag fick rätt mycket respons på miitt förra inlägg, antioxidant-posten . Många snappade upp kaffe-biten så jag måste tillägga att det är ju bra att få sig varierad kost och ÄVEN äta frukt och grönt mm. Många andra näringsämnen i form av vitaminer och mineraler och sånt som inte ingår i kaffet, jag syftade nästan enbart på just antioxidanterna, då de  har kommiit rätt mycket i fokus, folk vill hålla sig yngre osv.

Jag skrev också om den stora portion antioxidanter som kaffet stod för i USA, jag hittade en graf angående detta. Dock så vill jag ju nästan påstå att detta nästan kan ses ur ett negativt perspektiv då det lite visar på att det intas väldigt lite ANNAN "nyttig" kost, men som ni ser så står kaffet för rätt förkrossande andel av av intaget...

Antioxidant-favvisarna !!!

Kategori: Hälsa

Har inte skrivit om mat något i min blogg hittils vad jag kan minnas och det är en stor skam! Men nu listar jag tre stycken supernyttiga livsmedel! Iof så läser jag inte längre de nya rön och rapporter som kommer men dessa är klassiker!

Först vill jag flika in och påstå att kaffe nog har störst orsak till hur friska vi håller oss i västvärlden och där överlag folk får i sig mest med antioxidanter. Likaså som tobaken har den största motsatta effekten och en utav de största bovarna av fria radikaler.Jag ska inte gå in djupare på det, och visserligen så är t.ex i england te viktigt istället och på andra ställen så äter folket rikligt med grönsaker, bär och andra bra källor av viktiga näringsämnen, jag menar mer allmänt. Jag kommer inte ihåg precis men t.ex i USA så står kaffet för en enormt stor andel av de antioxidanter befolkningen får i sig.

Av någon anledning så har Kaffe lite halvdåligt rykte bland många, vilket enligt mig och vad jag vet är helt obefogat. Synd bara att jag själv inte gillar kaffe så specielt mycket. Espresso tycker jag om, en stark och intensiv smak som på nåt sätt tilltalar mig. Annars kör jag med lite Nescafe nu och tycker det fungerar bra! Slipper jag koka och brygga :P

Så, här är mina favoriter just nu som är fullproppat med nyttiga mikronutrienter !




Chokladen får man passa sig lite för då den är ganska energirik :P
Men just den där är grymt god, även att den innehåller pistagenötter som har överlägset högst ORAC-värde av alla nötter!

Öl-tema Fajita

Kategori: MMA

Känsliga varnas återigen!

Jag följer inte alls mma-cirkusen som jag gjort förut, såg inte ens förr-förra galan men helgens fick man ju bara inte missa. Tyvärr så blev utgången i main-eventet inte riktigt vad jag hade hoppats på men galan som helhet var grymt sevärd!

en bicicleta i krysset i fotboll kan vara läckert, men det går ju aldrig att jämföra med ett sådant oerhört vackert avslut som detta från galan i lördag, armlås från oma-plata !



Hehe.. kolla även in denna uppercut från en utav matcherna:




Från Ultimate Fighter-seriens senaste avsnitt, det är bara så jävla sjukt. De har både 205lbs'are och 155lbs'are i huset... En 155lbs'are(lättvikt) skröt om att han hade en ruggigt hård käke och lät 205lbs'are slå till honom...

Bildkavalkad från Lördag

Kategori: Nöje

Eftersom jag inte har någon bilddagbok kastar jag upp några bilder här + ett filmklipp. Filmklippet speglar stämningen under förfesten!




Ja, sedan några bilder då. Backar med vinyl har jag nog inte sett sedan bröderna hårdrocksinslaget på TV :)


Så glad jag är över mp3 och en dators sökfunktioner:


Park Avenue leads to...


Nu dämpar vi oss lite va?


Nä, nu orkar jag inte kommentera mer... here ya go!

Hardcoat party in Shortvalley

Kategori: Nöje

Javisst blev det några öl och lite bus igår! Vi höll till hos någon henke i Kortedala varpå vi drog in till stan med fortsatt bus där. Det var grym stämning på förfesten faktiskt och trevligt folk. Jag som var lite trött och seg innan men det var som bortblåst när vi väl kom igång med lite tjo och tjim där!

Blev dock extremt trött framåt småtimmarna och idag är jag rejält seg faktiskt. Jag tänkte kanske köra en liten bildkavalkad i ett kommande blogg-inlägg men vi får se :P

Här är iaf ett par kort frånå kvällen, först jag och en spegelkamrat!! (Vicky) sedan Ronny en en "central" roll....

Sat-t-t-t-t-turday!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Idag blev det inget handlat på Nordstan men väl där så sprang jag förbi "Idolerna" som hade fullt upp att tillfredstälal fansen med autografer och bilder...

Som jag skrivit tidigare har jag känt mig rätt omotiverad till att göra speciellt mkt denna helg och hade som sagt inga egentliga planer. Det har ändrats lite, Ronny ringde förut och var lite sugen på att ta en öl eller iaf mötas upp senare. Fick inte reda på så mycket vad han hade tänkt men det visar sig väl. Jag kan ju inte påstå att min enthusiasm är överflödig för att "slå runt" ikväll men ska iaf bli skoj tat träffa Ronny och Vicky.

Randy vs. Brock

Kategori: MMA



Go Randy! Ikväll så ska 45-åringen Randy Couture fightades igen mot MMA-rookien och tillika genetiska experimentet Brock Lesner. Vi håller våra tummar för "Captain America" ! Det här är oerhört stort i USA och kommer spränga PPV-rekordet i antal buys!

(TV4 sport i natt !!)

Ipred-lagen

Kategori: Politik





Jag har ju sagt att jag ska blogga om lite samhällsaktuella ämnen och Ipred-lagen är ju ett hett ämne just nu som upprör många. Men om sanningen ska fram så har jag bara marginelt skummat igenom det som skrivits för det känns så fruktansvärt döfött med vad film/skiv-industrin håller på med och deras desperata försök att stoppa illegal fildelning. Emellanåt skrattar jag för de kör ju ett race som det inte finns en chans i världshistorien att de kan vinna på sättet de håller på, men samtidgt känns det inte helt bra att de påtvingar massa jobbiga lagar som ändå kommer finnas där och störa...

Av det lilla jag läst så ska Ipred-lagen ge möjlighet för media-industrin att kunna begära ut IP-nummer från internetleverantörna på de användare de (misstänker?) fildelar. Nu oroar folket för att dessa media-jättar med sina ekonomiska resurser kommer använda sig av utpressning, hyra in topp-advokater och sätta dit det vanliga folket som laddar ner olaglig mjukvara.

Men tyvärr, de är fullständigt fuckade. Vi fildelare har tekniken på våran sida och på den biten är jag lite mer insatt och jag är även fullständigt övertygad om vi ALLTID kommer ligga före de som försöker komma åt oss. I och med torrent-tekniken så försvårades pirat-jakten enormt och panik råder bland "piratjägarna" men med lagar kommer du aldrig komma åt fildelare.

Ett exempel är att de flesta i dagsläget inte ens bryr sig i att kryptera trafiken (vare det gäller torrents eller annan illegal nedladdning. via t.ex ftp etc)... Hur hade de tänkt komma åt fildelarna när vi tar till de teknikerna, ip-spoofing osv Om lagarna i framtiden kommer möjliggöra full insyn och som många kallar det "kränkning i den personliga integriteten" för utomstående myndigheter, organ osv så kommer det enorma nätverk som fildelning blivit bara anpassa sig, och det är ingen svår anpassning heller för den delen. Lägg där till hur många som i dagsläget fildelar och vilken gigantisk mängd data det handlar om och som ska övervakas.

Nä, slöseri med resurser säger jag. Kortade ner det här inlägget rätt rejält men finns det intresse från annat håll så kanske knackar lite fler rader om ämnet. Inväntar väl lite anmälningar för de bilder jag photoshoppade i detta inlägg nu :P

Ni som läste min förra "essä" om virtuella världar kan ta en titt på det som stod i aftonbladet igår. http://www.aftonbladet.se/wendela/article3770139.ab

Precis som det jag skrev angående LHC så tar det bara någon dag så är Aftonhoran och hugger på mitt ämne! ;)

-= five fellow followers =-

Kategori: Allmänt

Nu när jag VERKLIGEN kickat igång min blogg på allvar så har jag bara ungefär 10 unika besökare / dag och utav dessa är det väl bara ungefär fem stycken som jag är helt säkra på vilka de är.. Så jag tänkte hedra dem med några nytagna bilder...

Från vänster: Salmi(hårdare än granit), Marcus(om de sexuella anspelningarna känns för stötande så meddela mig så tar jag bort), Anna(oj vad glad hon blir att jag lägger upp den här bilden känner jag...), Syster ( i sitt esse) och Johanna


 


hmm.. Jag tar med två "bubblare" också, just for the sake if it... (tror de läser ibland....)





Ja, så är du en smygläsare och vill bli "hedrad" så hör av dig ;)

Över och ut!

Hockeyn slutade väl

Kategori: Nöje

Jepp! Doddo höll också på Timrå tydligen men fick iaf ha lite roligt åt Isabelle som hängde läpp när hennes Frölunda var såååå usel ! Jag måste ner till Falkenberg/Varberg och hälsa på dem nåt framöver, tar ju bara lite drygt en halvtimme till varberg så...

Känner mig lite orkeslös annars, inte alls så taggad av någon anledning så det blir lugnt i helgen och har inget planerat direkt... "Idolerna" kommer till Nordstan imorgon vet jag iaf...

Remember the times

Kategori: Nostalgi

Dagens nostalgi-bild





We dwell in a time of

neither night nor day.
It's like an ever-eve
of a gloaming light.
Our robes have gone grey
as we sailed to mortal shore.
The journey felt so short
to the gates of evermore.

Vi heter Timrå IK! Sha-la-la-la!

Kategori: Allmänt



Ikväll så ska min strupe få scandinavium att eka hejarramsor på bred norrländska!! Ska dit med min tremänning Isabelle och Doddo. De håller på Frölunda så ikväll är det viktigt att vi sätter dem på plats!!

"Vi har kommit hit för att drömma"

Kategori: Allmänt

"Vi har inte kommit till den här världen för att leva, vi har kommit för att sova och för att drömma", så ska tydligen de aztekiska indianerna uttryckt sig och det ligger kanske mer i de visdomsorden än vad man först kan tro..

Jag ser på ett helt underbart samhällsprogram(...eller vad man ska kalla det) vid namn "Café Einstein", det ska tydligen gå på kanalen "Axess" och i studion har de varje vecka med diverse professorer med anknytning till ämnet som diskuteras. Senast handlade programmet om "virtuella världar" och hur våra behov av drömmer och fantasier etc. Jag personligen har alltid matats med "läs mer böcker och kolla på mindre film" av mina föräldrar och även från andra håll. Jag ser visserligen inte något fel i att läsa böcker, det är säkert nyttigt men passar mig uselt då jag lätt skenar iväg med mina egna fantasier stup i ett, då menar jag alltså romaner, faktaböcker är en annan femma.

Vårat behov av fantasi/drömmer då? Ja, här har vi en värld vi flyr till, längtar till, hoppas på... Den verkliga motsvarigheten visar sig dock allt som oftast vara en smärre besvikelse och med tiden skulle jag vilja säga att man blir mer av en "realist" men behovet kvarstår! Därför är det väl underbart att vi idag har så många medier till att stimulera våran fantasi.

Film, böcker, data/tv-spel är exempel på medier vardagen tillgodoser oss med. Det är främst den konservativa bilden av att spel ska vara betydligt sämre än traditionella medier som jag tycker är intressant. Historiskt sett så har det alltid rådit rädsla och skepticism när vi ställs inför nya tekniker och medier. En liten rolig anekdot de tog upp i programmet var när telefonen kom och rädslan över att hemmafruarna då kunde börja ta kontakt med ändra män utanför hemmet! Ja, ni WoW-spelare där ute bör nog hålla lite koll på de orcher och troll din partner träffar på hans/hennes raider....

En stor skillnad, som de även tog upp i "Café Einstein" är att i spelens värld så har du själv möjlighet att intereagera med miljöer och händelser, i princip styra din egen handling. Frågan om detta är något dåligt när vi pratar om inlärning och utveckling av "ungdomen" ?

Nuförtiden spelar jag själv knappt några spel öht men har däremot gjort förr om åren(..tålamodet är uruselt då det kommer till spel idag...). Något jag tycker man bör tänka på är att vi fortfarande bara är i början på det tekniska vidunder som data-världen givit oss och iaf jag ser mer stor nyfikenhet fram emot vad den kommer ge oss i framtiden, och där tror jag de virtuella världarna kommer ha en central roll.

Bloggen byter skepnad / Tar form !

Kategori: Allmänt

I mina tidigare blogginlägg har det utlovats essäer som aldrig riktigt nått en "the elusive blogg"-publicering. Jag har väl känt lite att jag vill skriva av mig om saker och ting samt att vid varje inlägg skriva om händelser ur mitt liv känns rätt så ointressant både för mig själv att kolla tillbaka på och för andra så till vida det inte sker något extraordinärt varje dag, men så intressanta liv tror jag väldigt få besitter. Jag har därför bestämt mig för att till största del skriva om lite andra saker som tex sammhällsaktuella händelser, nostalgitrippar och ja, sådant som innefattar min för stunden tänkande sfär.

Jag tror att jag får ut mer av det, om andra inte vill läsa så är blondinbellas blogg fortfarande publik, där kan man läsa om vad hon åt idag och vilket klockslag hon kysste pojkvännen. Jag kommer såklart fortfarande att skriva om saker jag är med om, när det väl händer något signifikant!


Paradoxalt nog kör jag en sväng ointressant oldchool-bloggning nu först ;)

Idag hämtade jag ut min skinnjacka, jag tog en promenad in till stan där den skulle hämtas ut... väl på tillbakavägen började det tokregna(vilket det gjort varje dag i över en vecka, dock ringde Tim precis i början så jag tjötade med honom i luren hela vägen från stan hem till lägenheten så tänkte inte så mkt på att det regnade förrän jag väl stod i hallen dyngblöt!

En varm dusch stod högt på planeringen och när jag fick av mig brallorna och gick förbi spegeln tyckte jag det såg lite roligt ut hur jag matchet t-shirt och kallingarna.. Kanske inte så roligt egentligen, men såg lite lustigt ut för ögonblicket...




PS. Jag addade lite länker till vänster även!

I do not disagree !

Kategori: Allmänt

Helgen är över och veckodagarna rullar vidare, snabbare än någonsin kan tyckas. Som jag tidigare skrivit så hade jag en nära släkting på besök i helgen - syster yster! Hon anlände redan på torsdagen och vi har hunnit med att äta gott, kollat på film, besökt universeum och vandrat omkring på stan - framförallt Nordstan där en hel del shopping har ägt rum.

Lite synd var det dock med min nackspärr som jag haft i 3 veckor och den var riktigt illa just i fedags då vi vandrade omkring bland djur och regnskog på universeum och i "labbrummen" med diverse pyssel där min nedsatta rörelseförmåga hindrade mig från att slå lite rekord där inne...

Nu har jag satt lite handlingsstopp gällande kläder för ett tag framöver, beställde ett par skor och underkläder/accessoaerer från zoovillage och en Skinnjacka förra veckan(som kom idag) och i fredags så köpte jag ytterligare en jacka på Carlings och ytterligare två par skor på en annan butik. Shoppingen tog inte slut där utan använde mig lite av systers smakråd och köpte ett par colognes. Igår avslutades shoppingen på min favvo-butik här - Fiorocci. Provade ett par skjortor och jeans och blev störtkär vid första ögonkastet med spegeln(alltså.. jag blev inte kär i en spegel). Men här snålade jag in på jeansen då skjortan gick på 1200kr vilket bara det var lite i dyraste laget imo. Den sitter iaf bra tycker jag men lite roligt var det då jag och syster kollade upp lite andra skjortor på nätet och hon säger "Där är en sådan som du köpte, fast din är inte sådär skrynklig, eller så är det för att du töjer ut den så mycket...".

Jo.. så var det nog, min svällande buk gör sig påmind men sedan vet jag inte om jag vill ha så mycket "skrynkel-stuk" på mina kläder. Jag tyckte iaf lappen som satt på skjortan var lite rolig... ser jättekonstigt ut om du frågar mig:


Är det så man gör? Måste man vara två stycken för att lyckas med det perfekta "skrynklet"? Byxor och hela köret ska tydligen skrynklas. Nä, det där får mig att tänka på Tim's skrynkelskjortskompisar för ett antal år sedan....

Jo, sedan har jag en för många viktig nyhet som så vitt jag vet kvällspressen missat på sina förstasidor!

Anna säger (18:03):
herregud!! prisa herren

Anna säger (18:03):
ett under har skett
Anna säger (18:04):
nu har två under skett idag!!

Tipton säger (18:04):
vad är det andra då???
Tipton säger (18:04):
du blivit med barn?
Anna säger (18:04):
det första var att jag upptäckte att den skattefria gränsen för försäljning av kottar har höjts från 5000 till 12 500 kronor!!!



Med den glädjande nyheten så avslutar jag med ett stort GODSPEED aaaaaaaaaaaaaaaaand party on!

USA-valet

Kategori: Allmänt

USA-valet då, jäklar vilken uppståndelse och bevakning det varit senaste tiden angående detta spektakel. Eller, redan för ett år sedan när Hillary och Obama tjivades om att få bli Demokraternas kandidat så var intresset från många håll större än vad det t.ex var vid förra president-valet.

Jag måste direkt säga att Fredrik och Filips valvaka var den absolut bästa valvaka jag sett. "Småfripparna" som Oldsberg skulle sagt gör verkligen kvalitets-teve. De höll även som så många andra svenskar på Barrack Osama och fick till skillnad från McCains anhängare skåla champagnen i slutet av programmet. Personligen så lutade väl även jag åt Barracken men det har mycket att göra med min första kontakt med John McCain. Det var väl i slutet av 19-talet, tyckte han var asgammal redan då men... han gick fram och kritiserade Ultimate Fighting och var faktiskt den senator som fick det bannlyst i flera stater. Tyckte han var fruktansvärt arrogant då. Dock så har jag ändrat mig lite angående honom nu när jag sett debatter och diverse framträdande av honom på Letterman etc...

Nu ska vi inte älta om det mer, valet är över och Obama kan titulera sig "världens mäktigaste ledare", som medierna tycker är så häftigt att säga. Något som JAG iaf tyckte var "häftigt" var deras tal. McCains tal som jag sett tre gånger var ju ett helt otroligt förlorar-tal. Fredrik & Filip blev lite besviken på Obamas tal vilket går över mitt förstånd. Den mannen är ju fan de absolut bästa retorikern jag sett då det kommer till att hålla tal för massan(..nu får jag väl kritik då många anser hitler har tronen här). Episkt var det iaf och det ska bli roligt att se hur Obama "håller upp" som president, krävs lite mer än att vara grym talare som situationen är just nu där borta....

Jag blev lite imponerad av mig själv någon gång under programmet då de skulle citera ett stycke ur "the declaration of independence" från 1776, som alla i min High School klass var tvungen att lära sig utantill och hålla tal om. Det var typ 10 år sedan och jag kom ihåg ordgrant stycken de tog upp och kunde simultan-citera tsm med snubben! Minnet är en knepig mekanism... Fast den lagrar lite fel saker ibland kan tycker jag ;)

Yet again...

Kategori: Allmänt

Ja, nu har jag verkligen bestämt mig för att blogga på allvar!! "jaja.. det har vi hört förut" tänker nu de flesta av mina tusentals bloggläsare. Men faktum är, att jag nu laddat blogg-batterierna under en tid, kollat in mina konkurrenter Blondinbella m.fl. och har med det fattat ett mycket viktigt beslut; Jag ska bli den bästa bloggare som någonsin funnits!!!

Bloggen kommer inom kort att byta både design och namn för att bli mer nationellt slagkraftig(!!). Storslagna planer jag vet, men för att nå till månen måste man sikta mot stjärnorna, eller hur var det nu? Ärs, ni fattar. Bloggen kommer iaf innefatta lite mer än bara vad som händer kring mig. Jag börjar lite smått med USA-valet (som jag bryter ut till ett eget inlägg), senare  tänkte jag inleda lite idol-snack (jag vet, det är tragiskt men jag är fast i den smörjan!)

Först lite kortfattat om min livssituation för tillfället. Jag är kvar i "Götet" där det mesta cirkulerar kring studier, vilket är roligt. Senast i helgen var jag med Johanna och en klasskompis till henne + vän till Sticky Fingers och kollade på lite uppträdande och smuttade på lite öl och whisky, hade rätt skoj det jag kommer ihåg utav det iaf!

Ikväll kommer syster ner hit och hälsar på, tänkte ta med henne på Universum och så lär det väl bli lite nordstan och shopping under helgen, ska anlita henne som lite smakråd, synd bara att hon har så dålig smak :P

Appropå shopping så beställde jag en skinnjacka igår, den var rätt cool så hoppas den passar. Min beställning från zoovilage från förra veckan, ett par skor och lite krafs  har ännu inte kommit, :(

Nu äre lunch! Godspeed!!!!!!