Anomal Tillvaro

"Jag är osäker på kvantfysiken!"

Kategori: Allmänt

...gillar det där citatet! Nu till nånting helt annat, nämlingen sagan om mitt liv som tuffar vidare denna sena augustidag - fredag! Idag har jag trampat runt på stan och letat lite kläder utan den minsta framgång. Hittade en skjorta på Jack&Jones som jag blev lite halvsugen på men nä! Priserna lockar men annars hittar jag betydligt schystare kläder på internetbutiker såsom stayhard.se osv men då får man vara lite mer beredd på att öppna lädret.

Ikväll ser det ut som de nya O'learys bowling-banorna ska få sig ett hårt test av den gedigna bowlare jag är. Den öppnade i fredags och jag har bara hört bra kritik om stället. Sedan blir det luuugnt, vila och uppladdning inför morgondagen. Då var det som jag tidigare skrivit dags för inflyttnigsfest i skönsmon hos Dannelito. Klockan 14.00 är det sagt att "de närmsta" ska samlas och spela lite poker och ta oss någon "för-hut" innan kvällen går vidare mot Pipeline är det tänkt. Jag måste dock försöka bege mig till Danne en halvtimme innan så Petra får klippa till mig lite, fruktansvärt långhårig just nu.

Avslutnigsvis måste jag konstatera att jag åter entrat pokerträsket och lirar rätt hårt nu, fast håller mitt money/bankrollmanagement rätt skapligt och tiltsvängarna har inte hunnit bli så påtagliga - ännu! Som jag sagt tidigare ska jag försöka hålla pokern utanför denna blog bortsett från några små uppdateringar om min bankrulle men först ska jag ta och klargöra ett par saker.

Bankrulle = pengarna som ligger inne på pokerkontot, "arbetsmaterialet" du använder när du spelar. Detta ser jag inte som några likvida medel, alla som spelat internetpoker vet att det kan svänga rejält. Poker har för mig alltid varit en lukrativ spelform ända sedan jag blev delad min första hand på nätet. Mitt problem har varit att mitt bankrollmagagement varit uselt och efter att stadigt håvat in summor på några tusen dag efter dag så när tilten tittar fram har det hänt att jag slängt ivag 10, 20 och ibland trettiotusen kronor på en och samma dag.

Poker

BR: 16337kr (+3602kr)

Onsdag!

Kategori: Allmänt

Hösten är verkligen på god väg att ta över just nu, vädret haglar och har sig, uscha! Det var ett tag sedan jag såg snö nu men det är inte direkt så att jag längtar efter vintern, snarare så att jag längtar efter att dra till varmare breddgrader igen!

I Måndags var jag hos Roggah och såg senaste UFC galen ännu en gång, avnjöt Randys match lite ölkorv och sallad! Gårdagen glömmer jag helst så den som påminner mig om den bör passa sig jäkligt noga!!

Annars så laddar jag väl mest inför Dannes inflyttningsfest på lördagen och nöter rätt mycket poker för tillfället!

Poker

BR: 12735 (+1735)

Här kommer lite bilder från i helgen iaf. (Första bilden gör jag nåt som kallas "krabban", marcus påhitt, andra bilden är jag och Tim helt inne i MMA, sedan har vi Olle och Mackan och lite läskande dryck på sista bilden!)




Update!

Kategori: Allmänt

Ska ta mig i kragen och börja uppdatera här oftare än vad jag gjort hittils. Fler men kortare inlägg ska det bli!

Hmm.. Vad har hänt sedan förra inlägget då? Tja, förra onsdagen blev det en pokerkväll i huli. Danne gick segrande ur partiet på 5 pers där jag kom näst sist, men skyller på att jag var den enda som inte dopade mig med pokerdopningspreparatet starköl! Jag hade ju bestämt mig för att absolut inte inta någon form av alkohol på länge länge länge.... Så var det snabbt fredag och rom&cola groggen i högsta hugg! Tjo, tjim och O'learys hela natten lång. Nä, men blev väl inte nån griskväll så utan mest lite strevlig socialisering med Timpa, Olle och Mackan.

Lördagen hade vi planerat dra till Roggah men när vi slutligen efter eftermiddagssömnen skulle dit så hade han dragit. Istället blev det en onödig tur till alnön sedan svängade jag och marcus våra stjärtar på stadshuset. Roligare än så blev det helt enkelt inte.

Så var det äntligen dags för söndag och UFC-gala. Väntan på denna har varit olidlig och äntligen!!. Randy "the natural" Couture skulle 44 år gammal försvara tungviktsbältet mot 28-åriga Gabriel Gonzaga. Vi samlades i huli snaskade mat och ölkorv avnjöt en grym match som går till historien! Randy visade att gammal är äldst och utklassade mer eller mindre Gonzaga.

Sedan kollade vi lite på fridrott, men enligt mig så tycker jag inte VM'et verkar leva upp till hypen. Vet inte varför, men fridrotts-vm känns inte så super-hett just nu. Kanske mkt beror på att det är OS nästa år och trots att det är "världsmästerskap" nu så känns det ändå mer som en uppvärmning inför Peking.

Vi avrundar med lite poker. Jag har ju varit avstängd från SvS pga regelöverträdelse. Kanske var det en behövlig tid för mig att ladda om batterierna och jag slängde in en start på 2000kr i fredags. Har nu jobbat upp till 11000kr så:
BR: 11000kr (+9000kr)

Jo, just ja.. var på sundsvall open trot i lördags och besöket där pratar jag gärna tyst om. Trav är inte min grej helt enkelt och jag har nu sagt upp mitt förhållande till den spelformen. Nu framöver så har jag och Tim planer på att eventuellt åka till London om två veckor och se UFC gala där. Men är en del saker som måste fixas isf, bland annat nytt pass.

Hej då så länge!

Extrem helg...

Kategori: Allmänt

Helgen artade sig inte som jag hade tänkt mig. Visst hade den sina ljusa trevliga stunder men efter att jag tagit det relativt lugnt den senaste tiden när det gäller utgångar så är det ingen överdrift att påstå att jag tog igen det med råge den gågna helgen som var.

Kvällen hade sin början hemma hos Peter i g-holm och jag hade planerat att mitt intag skulle stanna vid några gulliga pripps blå jag hade tagit med mig dit. Det skulle dock visa sig att dom planerna dog rätt fort när Nize smög upp en gigantisk tequila flaska på bordet och sedan smög sig in i köket varpå han en stund senare trippade in med en svängande rumpa och ett stort fat i vardera hand - ett med citronklyftor och ett med apelsinklyftor. Kan inte bestämma om det såg elegant ut eller bara gayigt när han kom in med dessa silverfat.

Sedan blev det race på tequila så det stog härliga till,  shotsen varierades med apelsin/kanel och citron/salt. Personligen är det förstnämda min favorit. Hursomhelst, vi spolar fram bandet någon timme och vips så är vi på O'learys och där börjar väl eländet kan man säga. Ytliga kontakter förvandlas blixtsnabbt till bästa kompisar och något gjorde den där tequilan med mitt, nisses och ronnys tänkande. För kvällen var fylld av skandaler - fråga Ronny :D

Men på nåt sätt hade vi ändå trevligt och vi stöter på Tim & släkt-company där inne som även får stå för en efterfest där tequilapåverkan på mig och nisse ännu inte hade visat nån tendens till att avta. Powerful shit !!!

Ja, finns väl egentligen massa mer och tillägga om den där kvällen men vi lämnar det där och blickar tillbaka på lördagen. Hade bestämt mig för att vara nykter och bara ta farväl till Joel som åker till Afghanistan och krigar. Nykter kan jag inte påstå att jag var men en trevlig kväll med hänsyn till slitna tillstånd får jag väl ändå säga att det var!

Nä, nu kommer nog inte min blogg handla om sådana här alkoholrelaterade-äventyr på ett bra tag.

Jo, måste ju tillägga att jag var och fixade tandläkaren idag, som jag har gruvat mig hela sommaren och bra som det gick och skönt det var att få höra "då hör vi av oss om 1.5 år igen då". Jag gick på moln ut därifrån! Vilken lättnad!

Vecka 33 !

Kategori: Allmänt

Men denna gripande och tillfängslande rubrik inleder jag mitt andra officella blogginlägg. Just de dagar som gått sedan jag öppnade bloggen har det väl inte hänt så särskilt mycket. Jag har läst en hel del, nördig som jag är så bara faktaböcker. Lite smått med pokerlir har det även hunnit bli. Denna blogg ska inte bli nån omfattade pokerblogg men endel uppdateringar om mitt spel både från poker och andra spelformer kommer ges här. Jag har även skruvat lite gipsskivor och byggt lite i mitt lilla näste på Gammelvägen. Planerna är väl att jag inte ska bo kvar där allt för länge men vart ska man ta vägen då?

Känns som jag i mitt liv just nu är placerad i en flervägskorsning och frågan är hur länge man ska stå i mitten och trampa. Visst funderar man på dra iväg och resa igen och strunta i dessa vägval. Utan att bli alldeles för filosofisk i mitt skrivande så vill jag iaf säga att den absolut största själsliga "boosten" får jag från att vara ute på äventyr. Och då menar jag inte fredagens utgång med 29-kroners stor stark på Dallan. Men men... någon sa ju att trygghet och karrär är det som gäller när man blir äldre.

Nä, dags att släppa det där och rikta in sig på nuet! Jag har väl inte direkt några rädda-världen-planer i helgen, däremot så har vi lite celebert besök här från halmstad i form av min gamla vapendragare Ronny och hans flickvänn Vicky. Då finns det ju liksom inget annat alternativ än att svinga en bägare eller två.. eller sju. Sedan får vi se, den här helgen innebär selånger marknad och till skillnad från då man var 16 och tjuvdrack bakom virvelvinden och hoppade över stängslet till öltälten så vill man vara så långt ifrån detta evenemang som det bara går. Selånger Marknad har två målgrupper - de som antingen är pre-17 och trängs med den övriga bataljonen i denna åldersgrupp vid tivolit. Den andra målgrupen är tröttna slitna plus-40-bönder som sitter i öltältet och skrävlar för diverse släkt, grannar och gamla klasskompisar.

Ja, det var väl typ allt svammel jag lyckades kläcka ur mig i brist på ha nåt intressant att komma med. Förhoppningsvis blir det bättre framöver! Håll utkik för min första essä ;)

Edit: Märker att det ser rätt tråkigt ut med bara en massa text. Ska försöka förköna den visuella upplevelsen lite hädanefter. Lägger till en bild för att bryta av lite, tagen ganska precis efter det att jag kom hem från Oz.


Premiär!

Kategori: Allmänt

Nu när den värsta blogg-hypen lagt sig tar jag och joinar klubben. Helt ny är jag faktiskt inte i gejmet, min blogg-karriär satte fart för ett antal år sedan på det hippa communityt Lunarstorm. Så har du konto där kan du gå in och läsa lite vilsna texter som sträcker sig så långt tillbaka som 2002. Sedan växte karriären till liv när jag drog iväg på en lång utomlandsresa förra hösten och plitade ner dessa händelser via resedagboken.se där man även kan hitta bilder. Användarnamn är precis som på denna blogg: Tipton

Vad ska man förvänta sig av min blogg.se då? Tja.. Jag tänkte bygga upp det som så att jag varier med händelser i mitt liv samt en del essäer. Majoriteten av inläggen kommer ligga inom ramarna av det förstnämde sedan kommer essäerna främst täcka de ämnen som ligger inom mina intresseområden och sådant jag med tiden observerar. Kanske finns det nån där ute i den stora cyberrymden som kommer tycka att det kan vara en gnutta intressant emellanåt! Time will tell!