Anomal Tillvaro

Crazy Train

Kategori: Allmänt

Sitter just nu på sträckan sthlm-sundsvall och ägnar mig någon minut åt bloggen.

Jag kan passa på att uppdatera om det planerade händelseförloppet i helgen. För ett litet tag sedan pratade jag med nisse/johnny/tim och det ser ut att vi ser galan ikväll i Bergsåker. Ska inte fullständigt sabba min deff och vräka i mig godsaker iaf men lite dipning av grönsaker blir det nog, kanske kanske slänger ihop lite käk också..

Appropå deffen så hade jag tänkt lägga upp bilder men kändes lite för pinsamt/patetiskt och jag glömde ju ta ursprungsbilder från min vulgo-mage i januari(markus kan intyga) så skiter nog i det om inte efterfrågan är för stor ;)

Jo, men åter till helgens bestyr, imorrn så tar vi nog oss nåt järn innan vi svängar förbi Hedin på förfesten innan Hed Kandi, är det bra väder kanske man steker till sig lite, så blek som jag är nu har jag nog inte varit på 6-7 år skulle jag tro, jag har ju tidigare haft för vanan att "hit'at" cancerbädden ett par gånger varje vinter men nu när rynk-skräcken är över mig så skulle det inte ens gå att tvinga in mig dit under pistolhot... Dags att börja ta hand om hyn nu kan tyckas, när man åldrades 5 år under vistelsen i det icke-ozonlager-existerande landet  Oz. Aja, med hjälp av lite antioxidanter kanske man slipper se ut som 60 när man blir 30 iaf ;)

Tja... kan visa en lite halvgammal grej, ett paket med en hälsning från min "knäppa" far :D




Goodspeed and party on!

When?

Kategori: Allmänt

På fredag vid 19-tiden anländer jag i sundsvall och drar ner till Joel i Märsta  måndag-tisdag någon gång, så är läget! Helgen därpå tar syster studenten så då är det någon tillställning där med släkt och henens vänner antar jag, ypperligt tillfälle att vara uppe och göra bort sig då med.

Jag vet fortfarande inte hur vi ska göra med Dream-galan, vore bra om man kunde vara hos någon som hade LCD-HD-TV och se den i 720p och ska vi se den på fredag kväll, lördag innan partandet eller på söndag? Vi får se, jag ser iaf fram mot att träffa lite sundsvalls-folk nu, det var ett tag sedan.

Sommarn ska jag se till att göra så mkt som möjligt av och lovat mig själv att det ska bli en grrrym sommar! jihooo!! ;)

Godspeed and party on!! The Wild East!!!!!!

Pessimistic Lines

Kategori: Musik

Ja, så har man iaf kollat på Talang-skiten för sista gången. Emma kliver in och sjunger en låt associerad till Bert Karlsson och gör det helt gudomligt bra, stylingen, sången, utstrålningen på scenen, allt var enormt! Tretton jävla år...  vad gör Bert? jo han kryssar henne.. de andra två har såklart vett och bockar grönt och lovordar men mest förbannad är jag på svenska folket som hade en chans att rösta fram en til finalen och faller för någon sorts "känslosam lliten kille" som sjunger med sin pre-målbrottsröst likt en goskörspojke och gör det väl lite halvbra sådär men sjunger inte alls klockrent och svävar ut på tonerna(enligt mig) och det skär i kroppen på mig med den rösten. Men han såg "så gullig ut" anser det svenska folket, nä tvi tvi tvi! Emma Risbo for president, hon regerade och är den egentliga vinnaren a Talang 2009, no doubt.

Jo, sedan har det kommit ut ytterligare Prison Break med! Trodde det skulle bli två avsnitt men de ser ut att vara inbakade som en film och kommer handla om tiden mellan "själva slutet" och "fyra år senare" sekvensen från sista avsnittet. Det är dock nästan så man inte vill se det om man sett slutet.. men som PB-fan så måste det ändå ses!

jaja, ses snart igen dagboken! pöss

Riding the Emma Risbo bandwagon

Kategori: Musik

YeAH! Jag har tagit upp henne förut så fortsätter följa min talang-favorit här på bloggen. Nu ligger jag visserligen nåt avsnitt efter men uttagningarna till semifinalen gjordes av juryn i avsnitt 7 (näst senaste) och de skulle då välja ut 24 platser av alla "talanger" de plockat vidare från uttagningarna och en plats skulle delas ut bland "tjejgänget", håll till godo:



..håller Bert sig borta från henne och slutar lägga sig i kan hon bli hur stor/duktig som helst in my opinion

Dream 9 - Superhulk + FW-GP

Kategori: MMA

Är du inte intresserad eller tycker det är läskigt med kampsport av någon anledning, sluta läs nu!

Så, nu antar jag min första mening sollade bort de svaga bloggläsarsjälarna och kan skriva om något johnny efterlyste - "vart kan jag läsa om galan?". Det är alltså Dream 9 vi pratar om men jag hittade faktiskt ingen bra information om den och Dream's officiella hemsida är endast på japanska (http://www.dreamofficial.com/) tyvärr. Jag orkar inte korrekturläsa denna text utan dunkar bara ner bokstäverna så fort jag kan :P

Galan går av stapeln redan nu i dagarna och jag hade tänkt att vi skulle se den antingen fredag eller lördag när jag är i s-vall, så jag säger det nu - se den inte innan eller ta reda på några resultat om du ska vara med och kolla!

Det är alltid roligare om man vet lite hitoria eller bakgrundsinformation om fighterserna som ska vara med så därför plockar jag fram det jag vet för att få alla så upp-pumpad som möjligt inför detta event!

Vi börjar från grunden. Dream är en fighting-organisation i Japan som ligger under FEG(fighting etertainment group) som även promotar K-1. När Pride FC - den (då) största fighting org'en i världen gick under pga maffia-involvering och misslyckade försök att vidga sig till amerikanskt territorium så var MMA'n i Japan enormt stort, hade tv-ratings vid nyårsgalorna på uppemot 40% (av hela befolkningen) och fyllde ut gigantiska arenor på närmare femtio tusen åskådare samt vissa tillfällen tokyo dome (över 60k) och Shockwave 2002 sålde de ut utomhusarenan Tokyo National Stadium på runt 90.000 pers!


Japan har en bra bas med mindre promotions (shooto, DEEP, pancrase, etc..) men det saknades någon riktigt stor att axla Pride's storhet inom Japansk MMA. Det visade sig att två orgs startades för att fylla Pride's tomrum - Dream och Sengoku. FEG som ligger till grund för Dream använder sig av många av Pride's gamla medarbetare och har det lite mer "showigare" stuket men deras första år(förra året) hade inte den success som FEG hade hoppats på trots riktigt bra events så verkar inte publiken vilja hitta dit i närheten av det intresse som de visade under Pride-eran.

Nu ska jag inte bli för ingående med det utan ska skriva om den kommande galan Dream 9!
Nu satsar Dream rejält för att intressera folket, de direktsänder prime-time på en utav de stora kanalerna i Japan och det viktigaste för ratingen - Kid Yamamoto gör comeback!

Dream går i Pride's fotspår och annordnar turneringar men eftersom större delen av Pride's roster försvann till UFC så lämnades det inte mycket topp-talang kvar i de tyngre viktklasserna i övriga världen tyvärr. Men i de lättare så finns det att hämta utanför UFC och där har Dream lyckats bra att plocka upp några riktiga ess vilket gör fjäderviktsturneringen som rullar just nu väldigt väldigt intressant, inte minst pga denna Kid Yamamoto. Kid slogs för FEG's tidigare mma-promotion(K-1 Hero's) och är en utav de populäraste japanerna någonsin med ett 19-1 record(endast förlorat en match på cut) och drar TV-ratings som ingen annan.

Något som blev lite kontroversiellt är att Kid fick ett "pass" i första omgången och kliver in nu mot Joe Warren som är ganska grön. Dessa kvartsfinalmatcher lottades tyvärr inte och med all säkerhet sattes Kid mot Joe Warren pga Warren anses som svagast av de kvarvarande i turneringen. Warren slog dock Chase Beebe i första omgången som är f.d champ i WEC(UFC's dotterbolag som har hand om de bästa i lättare viktklasserna) och aldrig att de hade satt Kid mot Beebe om han vunnit mot Warren.

här ett smakprov i form av gif-animation på en hel Kid Yamamoto-match:












Nästa intressanta match är min personliga favorit i denna turnering - Imanari som ska möta monstertalangen Bibiano Fernandes och Imanari är otroligt nog(felaktigt enligt mig) underdog i denna match! Imanari är en leglock-wizard av värsta sort och sabbat en flera karriärer med sina brutala kneebars/heelhooks/etc.

De två övriga matcherna i FW-GP'et är -Maeda  vs.  Takaya  och Abel Cullum  vs. Hideo Tokoro som även de är intressanta matcher, utan att bli för ingående så ska man hålla ett öga på Tokoro med sin hyperaggressiva grapplingstil, brukar iof gå lite hur som helst men han gör alltid sjukt roliga matcher!

Innan Super Hulk turneringen drar igång har vi några helt otroliga matcher. Först en lättviktsmatch - Kawajiri mot J.Z Calvacante , två stycken top5-lättviktare som har enorm striking för viktklassen och denna match är helt öppen även om J.Z får ses som favorit. Denna match är det många som ser som galans höjdpunkt faktiskt!

Sedan har vi en mellanviktstitelmatch mellan Jason "mayhem" Miller och  JACARE. Mayhem som leder "bully beatdown" på MTV just nu och är faktiskt en riktigt bra fighter även om han mot no-gi-grappler fenomenet Jacare är en "heavy underdog" så kommer denna match blixtra i tempo och submission-försök!


Super Hulk-turneringen har jag skrivit om innan och detta blir en fest, fantastiskt roligt kan det bli. Det skulle kunna gå att skriva hur mycket som helst om de som ska vara med här men orkar inte utan hänvisar att folk ska lära sig japanska och kolla preview-videon i mitt tidigare inlägg.

haulmcity

Kategori: Musik

Hälsade på ronny-boi en sväng i helgen, mest för att snacka lite skit men att ta någon öl hör ju nästan till så vi yrade oss även ut på stan lite senare på lördagskvällen. Det var faktiskt riktigt trevligt, vi bestämde oss för att förfesta själva och sjunk in i stämningen till lite gammal hederlig musik och minnen, för ja, det blev en och annan nostalgisk anekdot den kvällen :)

Ronny kom precis från sjukdom, som nog fortfarande satt i en del men jag var däremot "fit for party" och rejält laddad! Kvällen blev heller ingen besvikelse, träffade mycket folk ute och hade en grymt trevlig kväll, tills på slutet, det blev lite knas men herr ågren ska väl ha nåt att bitch-slappa mig med dagen efter med, så fungerar det tydligen......

Jag hade tänkt dokumentera med bilder men eftersom det var lite brist på fotografer på "förfesten" och jag inte fick med mig kameran ut så blev det mest några på Ronny.. delar med mig med ett skojigt videoklipp med, checka in det(jag är lite ondskefull precis i slutet, watch out!) !





Godspeed..............AND PARTY ON!

Big Bang!

Kategori: MMA

Vid alla roterande neutronstjärnor och supernovor tål inget att jämföras med den energi jag besitter nu!!

...nu drog jag till med en mild överdrift faktiskt men blir någon öl ikväll och kanske gör man ett en liten visit på någon klubb, men det blir ändå lugnt! Träningen/deffen har faktiskt gått över förväntan och känner mig i mkt bättre form än vad jag hade hoppats på. Tänkte uppdatera med vikten men självklart så har vågen på gymmet gett upp fullständigt för inte väger jag väl 60 Kg??? I förrgår pendlade den mellan 91.9 och 95Kg och igår 57-60Kg, borde nog skaffa en egen våg men egentligen så tycker jag nog spegeln är bästa "vågen".

Det är UFC-gala i natt igen så kika in på TV4 Sport vid 04-tiden om du vill ha lite trevlig underhållning på nattkrönet. Jag ser den nog till veckan men kollade på countdown'en igår och herregisses vad roligt klipp när den store Inoki "gratulerar" Machida, helt bisarrt, jag lägger upp klippet det är bara några sekunder så ta och kika in det, roligt :)

edit: här, vansinnigt roligt:

 



Sedan verkar inte ticnet vilja att jag ska köpa biljetter åt mig och nisse till Hed Kandi nästa helg i Sundsvall, "recover password" funkar inte - "fel på sidan". Supporten har superlång kö då man ringer, stänger för underhållning hela tiden. Aja, verkar finnas ltie biljetter kvar så det blir till att fixa!

Här är länk till biljetterna, fixa! : Hed Kandi ticnet - världens största klubbkoncept och de kommer till Sundsvall!

Working out + weight talk!!!

Kategori: Träning




Yes, har kommit igång hyfsat med träningen faktisk och ska dra och köra ett hårt pass nu. Men att träna med viktnedgång/deff som mål är långt ifrån lika motiverande som när man ska bygga/bulka. Det blir inte lika seriöst helt enkelt även om jag allt som oftast blir manisk under korta perioder. 
 
Ska passa på att väga mig och se om jag kommit närmare målet på 92Kg (94.1kg sist som sagt). Som riktlinjer har jag tidigare vägt -

runt februari i år: 99Kg(lite drygt har jag för mig)
jul-nyår: 97-98Kg
I slutet av sommaren: 96Kg

Har väl pendlat kring det ett tag innan med.

I thailand (2007): 89Kg

runt 6-7 år sedan: 92Kg (hyfsad seriös styrketräning här, så en och annan muskel på dentiden)
1998 (under tae kwon do träning): 84Kg - inte mkt muskler men låg fettprocent här!

Ja, har lite planer hur man ska komma i form igen men först är det som sagt ner till 92Kg och förlora så lite muckler som möjligt :)

Only Entertainment

Kategori: MMA

Nu tänkte jag mest förbereda folket i sundsvall! Det slutar för mig här nere den 26:e och den 29:e beger jag mig upp till Sundsvall för att återigen stöka om lite och dra igång folket på nåt litet upptåg ! Jag sticker nog ner till Joel ganska tätt inpå efter men drar återigen upp när fjantsystern tar studenten helgen därpå om jag inte missminner mig.
 
Har försökt höra mig lite för om någon hade tänkt dra på hela-huset-festen på Stadshuset - Hed Kandi. Intresset verkar minst sagt svagt för det tyvärr bortsett från Hedin som drivit på mig :)





Men men.. blir det inte Hed Kandi hoppas
jag iaf intresset finns för nåt annat skoj uppe, det är ju dream 9 den 26:e med super hulk-turneringen och lär finnas för nerladdning någon dag efter så kanske samlas och se den eller nåt. Sedan hitta på  nåt annat skoj ?
                                       

The end of an era - Prison Break

Kategori: TV




Jag kan börja med att säga att jag ska hålla  mig ifrån "kritiska" spoilers nu för er som ännu inte sett denna helt fenomenala serie. De sista avsnitten någonsin är nu sända och det inte pga droppande tittarsiffror utan helt enkelt för att de berättat klart en historia, något unikt i seriesammanhang alltså, i alla fall då vi pratar serie som sträcker sig över en sådan pass lång tid som fyra säsonger.

Det var dock inte utan att slutet var kontroversiellt, men jag spar det. Som jag ser det har serien kunnat slutas vid två tidigare tillfällen - efter säsong 2 samt efter första halvan av säsong 4. Båda dessa hade kunnat vara riktigt bra avslut och det är nu många som tycker att det är någon av dessa man ska ha i sitt huvud som "det riktiga slutet".

Jag är väldigt kluven när det gäller de sista avsnitten, det var inte alls dåligt slut egentligen, hur ofta får man se "perioden efteråt" i 15-20min, hur det blev "fyra år senare" osv. Jag tycker vanligtvis det läggs på tok för lite tid åt sånt både när det gäller filmer och serier, det blir oftast - slut - rulltext. Så det var ju nice på det sättet, men de absolut sista 5 sekunderna av hela serien sabbade det nog för många....

Om jag ska försöka mig på att betygsätta säsongerna på en tiogradig skala hamnar de på  följande:
 Säsong 1 : 9/10
 Säsong 2 : 10/10
 Säsong 3 (första halvan, runt avsnitt 1->7/8): 5.5/10
 Säsong 3 (De avslutande avsnitten): 8.5/10
 Säsong 4: (första halvan innan "breaket"):  9.5/10
 Säsong 4: (andra halvan): 8.5/10

summa summarum: Den bästa serieproduktionen någonsin.



Anledningen att jag håller andra halvan lite lägre på sista säsongen är att även om slutet var maffigt och väl genomfört så kändes det lite "rushat"  de sista avsnitten och även lite väl kliché-artat kanske, det är helt enkelt väldigt svårt att känna total tillfredställelse när man följt en serie så pass lång tid. Första halvan har en spänningsfaktor av sällan skådat slag och är väl egentligen värd en tia men har svårt att sätta det då det smyger in lite väl många saker som känns overkliga... även om man nu inte ska kolla för djupt in till det :)


Har du inte ens sett denna serie så fixa dvd-boxen och maratonkolla! Känner du att du måste skippa nåt så plocka bort från säsong 3 i så fall. Nu har jag ingen serie att följa längre, så jag tar gärna mot tips! :)





Godspeed, and party on!

Legends of Ohu

Kategori: Allmänt

Ni som känner mig lite närmare vet vilka jag pratar om, postar lite porträtt så kan ni försöka lista ut vilka dessa är om ni nu känner igen dem! Det tveklöst bästa som gjorts i tecknad väg och även bland det bästa - all filmhistoria inkluderad!



Den sista är en hård nöt att knäcka och nästan omöjligt om man inte är ett riktigt inbitet fan!

Edit: ser ju nu att det står vilka de är på fotonena haha.. aja, retuscherade bort på den sista för att ge lite huvudbry....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"De främsta egenskaperna hos en björnhund är viljan att överleva och att aldrig ge upp. Riki som var den enda björnhunden i området samlade sina sista krafter i kampen mot akkakaboto"

"Det är ju Riki! Titta på Riki. Titta Silver, det där är din pappa det!!"

"För Silver var det en upplevelse han aldrig skulle glömma, att se sin pappa Riki våldsamt kämpande mot den fruktansvärda björnen Akkakaboto"

Wanna go for a ride?

Kategori: Nostalgi

Syster lyckades gräva fram en retro-bild där man skymtar min epa, så för er som inte kände mig på den tiden och fick äran att cruisa denna pärla till duett så kan ni se här vad ni gick miste om:




Ja, appropå retro-känsla så plockade jag fram denna gamla pärla förut, grym skiva!:

Ja, det var allt för nu... forts. följer!



summertime

Kategori: Nöje

Summertime blues någon? Summertime rock kanske?... Festivaläventyren som var obligatoriska förr om åren blir bara mer och mer avlägsen historia trots att det ändå finns lite sug kvar, men man blir väl bara mer och mer bekväm och tältlivet utan dusch och läskning från morgon till kväll med all sin charm  har även en tärd baksida :)

aja, hur jag kom in på detta vet jag inte. Jag har egentligen inte så mycket att skriva utan tänkte mest uppdatera min kära blog med att det är grejer på gång! Ser ut som jag snart riktar in mig på mot stockholmstrakten men först kommer jag upp och hälsar på i Sundsvall och härjar lite! Se upp!


Jo, sedan kan jag ju meddela att träningen går som smort! Har haft en liten deff-period nu och styrkan verkar inte avta och vikten minskar, 94.1Kg nu(med fillingarna på ;) och med ett kostupplägg som känns kanonbra! Har för vana att höja proteinintaget vid deff i vanliga fall men denna gång har jag mer istället och höjt fettintaget och det känns mycket bättre faktiskt! Jag har successivt skurit ner på kolhydraterna så man kan väl säg att jag gått mot en LCHF-diet men detta är absolut inget jag kommer konvertera till utan mest varit under en period och lite av ett test, sjukt gott att äta så iaf! Ett par kilo till sedan får det vara bra för denna gång! So long!

 

Goosebump-ning

Kategori: Musik

Spolade igenom lite Talang 2009-avsnitt nu och det är riktigt dåligt...

...tills detta fenomen dök upp precis i slutet av 3:e avsnittet. Finns det någon äckligare grismänniska än Bert Karlsson och hans ännu äckligare kommentarer, "du passar inte in i den här typen av musik, du kommer aldrig bli någon hårdrockare", säga så till en 13-åring med denna talang är bara urbotat dumt. I den åldern tar man åt sig men hoppas att hon är stark och väljer den musikinriktning hon trivs med, för hon är utan tvivel ett rejält prospect och den inlevelse och attityd samt skicklighet i den ålder är helt enormt att se. Detta slår imo Idol-Annas audtion och det mesta jag sett i dessa talang-tävlingar tidigare.

Märschta-bilder

Kategori: Nöje

Jag hade ju lovat, så jag tar och kastar upp ett par bilder, har bara fått de från fredagen typ så kanske ploppar upp fler senare :)



Jepps, första bilden jag och joel i solskenet, andra bilden jag tillsammans med polarn smirnoff, sedan en nästan lika bra kompis i Olle som vi även skymtar med sin bästis "JD" på bilden efter. Jonna, Nisse och "lillpojken" charmar kameralinsen på näst sista bilden varpå bildserien avslutas med en till synes förvirrad östen med ett "nyttigt" glas juice ;)

Thank ya fo' readin' !

Super Hulk !

Kategori: MMA

Ja, tänkte dra till med en MMA-nyhet nu av det lite roligare slaget. Den 26:e denna månad går Dream 9 av stapeln och förutom Kid Yamamoto's comeback och andra ronden i LW-turneringen så kör Japanerna igång något de kallar för "Super Hulk" som ären Open Weight turneringen med diverse fighters av alla dess slag. Detta är helt underbart och händer bara i Japan! En utav de roligaste match-up'erna är den enorma Hong Man Choi mot en ut av de största Baseball-spelarna i USA, liksom wtf!?!?!? Vi kan mkt väl få se mord där :)

Förutom "the african assassin"-Soko, Mark Hunt, Mousasi(vinnare av fjoloråtes MW-turnering), den extremt roliga "Minowaman" så är Bob Sapp är såklart också med ;)

Detta är "a must seen", kolla denna promo nu!!

Nutrition del 2 - Fruktdebatten mm

Kategori: Hälsa

Ska försöka hålla mig ifrån att inte skriva allt för mkt om kost och näringslära, jag hade egentligen påbörjat ett inlägg om energi/kärnkraft för ett tag sedan men känner mig just nu aningen mer sporrad att delge mina åsikter i detta aktuella ämne.

Aktuellt därför att; stor uppståndelse efter en fruktos-studie och tolkning/uttalande av vimsig läkare att man "blir tjock av frukt" och även en eskalerande debatt om LCHF. Så nu kommer min syn på det hela och som alla vet är den korrekta ;)



Ja vi börjar med frukt-debatten. Nu har väl detta klargjorts och den nämda läkarens(Christer Enkvist) argument har blivit krossade från mer kunnigt håll. En artikel som jag tycker sammanfattar det hela otroligt bra är:

http://traningslara.se/blogg/frukt-ar-overskattat-men-knappast-en-fetmabov/

"Angående frukt så är det generellt överreklamerat och är man ute efter vitaminer, mineraler m.m. så är grönsaker ett mycket bättre alternativ."

"Påståenden om hur vitamin- och mineralrikt frukt är stämmer helt enkelt inte."

"Betänk sedan att den frukten du tar i din skål och har köpt i en vanlig livsmedelsbutik sannolikt är både förädlad, för tidigt skördad samt har förvarats på ett sätt så mycket av näringen försvunnit"


Ta och läs denna! Man blir inte tjock av frukt helt enkelt men och ett stort MEN här. frukt är enligt mig det mest överskattade livsmedel vi har idag. Alltså, den frukt vi hittar i fruktdisken i livsmedelsaffärer. Vatten med socker och en del fruktar har en och annan c-vitamin som simmar omkring. Men är det onyttigt? Nej, det stora vatteninnehållet och mättnaden gör det til ett betydligt bättre alternativ än t.ex godis om man nu är sugen på nåt sött.



Däremot vill jag passa på att slå ett slag för grönsaker och bär. Grönsaker är ett helt underbart val av livsmedel även om dessa också i viss mån är överskattade beroende på hur man kollar på dem(se *). Behöver vi äta grönsaker? Är det positivt för hälsan? Tja... vi behöver väl inte direkt äta dem och om det är positivt för hälsan så tror iaf jag det beroende på hur ens övriga kost ser ut, och det tycker jag mig även kan läsa ur studier angående detta.Som Ola Wallengren, Dietist på Sahlgrenska sjukhuset här i göteborg skriver:

"Självklart kan man leva utan att äta grönsaker och frukt, det vet du ju redan.
Utifrån det så "behöver" du ju inte äta grönsaker och frukt.

Kan man förvänta sig att vara friskare om man äter grönsaker och frukt? Ja, förmodligen, det är mycket som pekar på det.
Finns det några uppenbara nackdelar med att äta grönsaker och frukt om man är frisk? Nej, inte om man äter ungefär enligt rekommendationerna.

En positiv sak med speciellt grönsaker är ju inte vad de innehåller utan vad det inte innehåller, dvs de är relativt låga i energidensitet, man kan äta en stor volym och därmed så kanske man äter mindre att annat energirikt som kanske inte är speciellt näringsrikt."


Väldigt väldigt kloka ord enligt min mening. Energitätheten är låg bland grönsaker (..och även i frukt), så man kan äta stora mängder vilket är positivt om man t.ex har problem med vikten etc och per kalorie så är grönsaker relativt näringsrikt  och det finns inget annat livsmedel som just innehåller denna portion av vitaminer, mineraler, spårämnen, antioxidanter utan att tillföra en större mängder energi på köpet. Med detta menar jag såklart per kalorie och inte viktenhet.

(*)Problemet blir när folk äter t.ex isbergssallad och gurka och tror de är jättenyttiga och får i sig massa mikronäringsämnen när allt de får i sig i princip är grönfärgat vatten kort och gott.

Kan visa en graf som jämför näringsinnehållet mellan t.ex ägg och äpplen(klicka för att förstora):


Det kommer mer om näringsinnehåll i mitt nästa inlägg om fett/LCHF, blir lite väl långt om jag ska ha med det även här märker jag.

För att sammanfatta detta nu då. Frukt är för de flesta aldrig ett dåligt val i normal mängd och i regel ett bra väl om man är sötsugen, grönsaker är i princip alltid ett bra val,  gärna färglada sådana brett färgspektra som möjligt till exempel så betyder röd färg lykopen, orange karotenoider, grönt klorofyll, blått antocyaniner, vitt antoxantiner. Variera ditt intag av antioxidanter, jag ska försöka göra en bra förklaring på antioxidanter i kommande inlägg eftersom jag skrivit så mkt om dem.

Men nu när jag ändå nämde "karotenoider" så har vi ju en kraftfull antioxidant - betakaroton som vi endast kan tillgodose oss om vi tillagar den! Koka, rosta osv... om du vill få i dig denna superba substans. Annars så är en generell regel när det gäller mikronäringsämnen att de "förstörs" vid uppvärmning så skonsam sådan bibehåller mest "nyttigheter" i denna form.

Men åter till paprikan som består av karotoenoider och en stor mängd C-vitamin, bland de bästa c-vitaminkällorna i min mening. Jag skrev att karatenoider färgar orange, anledningen att paprikan finns i olika färger är att t.ex klorofyllet färgar starkare och "tar över" den orangea färgen så grön paprika saknar alltså inte karotenidinnehållet om nu någon trodde det :)

Ja, så avslutningsvis lite om bär, jag hyser i princip lika stor kärlek till dessa som till grönsakerna. Socker och fruktoshalten är jämförbara med fruktens men som jag skrivit tidigare så är den inte något problem vid ett normalt intag. Fördelen med de flesta bär är inte bara att de har ett skyhögt c-vitamininnehåll utan även de antioxidantnivåer som i flera bärsorter är bland de högsta du kan hitta i något ätbärt (c-vitamin har även antioxidativa egenskaper tål att tillägas).

Ja, det var allt, fasen vilket långt inlägg det blev... undra hur många som orkade läsa :D

U-tube

Kategori: Komik

Bjuder på ett lite skojigt klipp, fenomenet "skogsturken" vann priser som bästa youtubeklipp med mera och nu kommer efterföljarna! Håll till godo, "knullturken":

launching....

Kategori: Nöje

Ja,  bloggkungen är nu tillbaks med krut i fingrarna och ny vision med bloggen, och det är allvar! Designen jag slängde upp nu är bara temporär och jag ska knåpa ihop en lite finare är det tänkt men det blir nog inte så noga ändå...

Veckan som var spenderade jag i Uppsala under "kvalborg" och valborg för att sedan ta tåget ner till märsta och fortsätta festligheterna där i bekantskap med Joel, Olle m.fl.

Firandet i uppsala i  var helt okey och skojigt även om det inte blev så mkt äventyr ute, men det bjöds på lite trubadur i studentkollektiv, öl-och-sallads-picknick, grillning och lite annat jox, det var rätt trevligt!

Men jäklar vad skoj det var  att komma ner till gänget i Märsta och vilket väder det var(iof bra väder under valborg med), grymt trevligt och skoj. Grillade, kastade lite am.fotboll, sjöng karaoke på puben(youth gone wild) osv.

Tyvärr var Tim alltför sliten för att hänga på ner till Stockholm men till min stora glädje satte sig Nisse och spontankörde ner själv ner till Stockholm så framåt småtimmarna på fredagen så dök en Nize upp med ena handen på ratten och andra ihållandes en rysk vodka-flaska - "Nu drar vi och förfestar".

Klockan var då runt 02.00 och jag som hållit i hela dagen med endast en kort taktikvila satte mig i bilen och hoppade i nisses bil för att att göra honom och hans vodkaflaska sällskap. Men efter all den etanol som vandrat genom mitt blod och min lever samt den minimala sömn jag hade i bagaget så orkade inte min UNGA friska kropp bära mig då klockan närmade sig 05 och kunde tyvärr inte hänga på Nisse ut, kändes lite dumt att lämna honom ute själv bland stockholms farliga gator, men men...

Ja, ska inte göra hela  denna historia för långdragen nu och ska sammanfatta lördagen som även riktigt lyckad den med, vi var några stycken som kollade på Joels match(Nisse var dock för utslagen för att hänga på) som hans lag tyvärr losade och inte spelade allt för bra(enligt mig). Det blev fest även denna kväll som innehöll någon liten mindre lyckad incident men även massa trevligt umgänge och partaj :)

...jo, fick bilderna av Joel och jag ska välja ut några riktigt coooooola! Den här gången lovar jag lägga upp lite pics!

Godspeed and party on!!!