Anomal Tillvaro

UFC 152

Kategori: MMA

Dags för ett MMA-inlägg!
 
Jag följer inte mma-scenen lika slaviskt som förr, ganska långt ifrån och det har sina orsaker som enligt mig gjort sporten aningen "tråkigare" ur flera aspekter men nog om det. Jag kan i alla fall passa på och tipsa om en gala för inte så längesedan som var helt fantastisk ur ett åskådarperspektiv nämligen UFC on Fox 4 !
 
 
UFC 152



Kommande helg är det återigen en ganska stor gala, UFC 152 där main eventet står emellan regerande LHW-mästaren Jon "Bones" Jones och den legendariska snabbhandade Vitor "the phenom Belfort" Belfort. Det var ett tag sedan jag såg en gala live men den här finns det alla möjligheter i världen att jag försöker stannar uppe och ser. Och då just för main eventet skull, även om det är ett par andra bra matcher som Bisping i LHW och Benavidez i BW.
 
En kort redogörelse om omständigheterna och turerna kring den här matchen kan behöva göras;
 
Förra månaden skulle Jon Jones gå upp i titelmatch mot 40-åriga och hårdslående legendaren Dan Henderson som kort innan galan blir skadad. För att rädda galan försöker UFC hitta en ersättare i Chael Sonnen som antar utmaningen varpå det sedan visar sig att Jon Jones vägrar möta Sonnen vilket leder till att galan ställs in! Detta har aldrig tidigare hänt i UFC-historien
 
Kritiken mot Jon Jones blir hård från communityt och inte minst UFC-presidenten Dana White som menar på en mästare ska försvara sin titel mot alla han ställs mot. Jag är långt i från någon Jon Jones-beundrare men här har jag viss förståelse och som mma-fan så torde det vara det allra bästa att inte se LHW-mästaren gå upp mot en Chael Sonnen som nyligen kommer från en förlust mot Andersson Silva i mellanviktklassen, inte har någon historia av stora vinster och matcher. Han är iof duktig på att hypa matcher med sin glappa käft men det är ändå inget som hardcore fansen köper in till - när det kommer från Sonnen.
 
Så, istället får en annan mellanviktare chansen, ingen mindre än the Phenom. Och ja, jag ser Vitor som ohyggligt mycket intressantare utmanare och det borde så alla göra som följt sporten en tid. Vitor har en historia av stora vinster och upsets och med några av mma-historiens snabbaste och hårdaste händer. Han är en demon såväl med händerna som i sin jiu-jitsu. Så även om storleken många gånger har betydelse och Vitor kommer att vara mycket mindre än Jones så är möjligheterna till vinst enligt mig relativt stora.
 
Vitor kommer förmodligen vara den största underdog som UFC haft i titel-match någonsin! Rent spelmässigt står han just nu i mellan 7-8ggr pengarna beroende på bolag. Jag lirade honom till 7ggr på bet365 dagen efter de hade sänkt hans odds från 8ggr. Jag lade 1000kr men har planer på att stoppa in mer ...
 
Vitor är i kanonform, let the hype begin!
 
 
signing out,

Lögn

Kategori: Nostalgi

Nä, nu ljög jag, det var inte allt för nu. Det kändes lite väl dystert med föregående bilder så jag postar backspegel-bilder med ett lite gladare tema, porträttbilder från det fruktade korpen-innebandylaget Jasons som skövlade stora framgångar under en lång period som sträckte sig från slutet av 90-talet till mitten av 00-talet. Håll till godo!
 
 
</inlägg>

I backspegeln

Kategori: Nostalgi

Jag bjuder på 7 år gamla bilder som nog ingen sett förut, från mobilkamera. Daniel och Nisse mår prima!
 



Det var allt för nu,
glöm inte: av kokta ägg blir det inga kycklingar!
 

Fantastiskt!

Kategori: Allmänt

Gj Stephano, gg wp!

I övrigt måste jag påpeka att stjärnhimmelen är fantastisk!

HotS

Kategori: Starcraft

Congratulations! You’ve been selected to participate in the beta test of StarCraft® II: Heart of the Swarm™.

Reinventing

Kategori: Allmänt

Det var längesedan jag kom med ett "Nu ska jag ta tag i bloggen"-inlägg, så det är väl på tiden. Den HÄR gången är det på allvar dessutom! Jag har i princip inte gjort annat än samlat material sedan blogginläggen sist såg sitt ljus på tipton.blogg.se.
 
Apropå adressen så ser det ut som jag kliver i från blogg.se till egen dns, helt beroende på hur denna nystart går.
 
Eftersom bloggformatet även i fortsättningen kommer vara en mix av mina åsikter, fakta samt inslag från vardagliga ting så kommer det bli en del "i bakspegeln"-inlägg från en tid tillbaka nu. Ska försöka att inte lägga så mycket krut på det och göra bloggens olika teman lite tydligare!
 
Ändring av namn och layout kommer inom kort!
 
signing out,