Anomal Tillvaro

The summer has begun!

Kategori: Allmänt

Då var det dags för en genomgående uppdatering med förankring till mitt liv och framförallt då med avseende på de två senaste sejourerna i den forna hemstaden Sundsvall.

 

Jag ska försöka vara koncis i min återberättelse, det har varit relativt högt tempo och det är inte lätt att sammanfatta allt med några få rader text J

 

Jag börjar med att skriva lite kort om helgen den 21/22:a Maj då det blev lite av joel-farewell-firande som ett par dagar efteråt skulle åka till Afghanistan för att slakta talibaner. Fredagen där började med att Joel plockade upp mig, Johnny och Johan för att uppvakta Rogers sambo och käraste Cilla som fyllde 25 år denna soliga dag. Stora delar av vår gamla festihouse-klan befann sig på plats likaså delar av nästa generations dito.

 

Det tjoades friskt bland de mindre och vi äldre.. *host* STÖRRE utväxlade istället visdomens ord i lugn och mogen ton. Det mest anmärkningsvärda med inledningen hemma hos Roggah och Cilla var Johans mystiska försvinnande strax efter vi klev innanför tröskeln. Den spårning som efterföljde omkring en halv timme senare gav emellertid snabbt resultat och han återfanns en bit bort i bilen vi kom dit med sittandes med en salladsskål och tillhörande grogg(mogge/coke).

 

Strax efter att vi lyckats lura ner Johan till de övriga så var det dags för grillning som vi inte hade för avsikt att deltaga på. Ett par korvar lyckades vi dock snabbt trycka i oss innan vi begav oss till Huli, bortsett från den smyg-groggdrickande Johan så var vi alla fortfarande stabilt nyktra och städade.

 

Väl framme i Huli började vi ladda på riktigt och några legendarer uppenbarade sig i form av Sandström och BQ. Två karaktärer som omöjligen rättvist går att beskriva i textform. Sandström, det armbrytande lugnet med total immunitet mot alkohol. BQ, en lustigkurre med succéartade idéer och som jag personligen haft några rejäla gatufestenbataljer med. Dessa två rådde under ”husses” lagar och vi kom påpassligt och störde dem mitt i den kulinariska hulimaten. Johnny var lite småhungrig och greppade utan att blinka en huli-special-burgare.

 

Efter att vi socialiserat oss med gamla rövarhistorier och annat ljug så föll Johnny bort från den ursprungliga kvartetten och den dödliga trion med mig, Joel och Johan begav sig vidare med mer centrala trakter.

 

Vart hamnade då om inte hos partyki...party-matte! Jajamensan, där fortgick festandet i god manér tills vi mötte upp med min lillasyster och begav oss till Memento. Festandet där fortsatte med Fedrik och Filip och vidare in i dimman!

 

Det blir nog att jag får återkomma med lördagen från denna helg imorgon... tiden rinner iväg snabbare än någonsin. Jag ska nu hämta tvätten, packa väskan och imorrn bär det av till Sundsvall ännu en gång, denna gång lite mer soft och mest för att ööööööööööööööööööhmgååås.

 

HÖrs sÅ länGe!