Anomal Tillvaro

All Hail Ron Paul

Kategori: Politik

 

Nu har det visserligen gått ett tag sedan det senaste presidentvalet och anledningen att jag skriver om detta nu är under den turbulenta Snowden-avslöjningen och Rysslands erbjudande om asyl så fanns det en man, en politiker, som klev fram och stöttade Snowden och kallade honom ”hjälte”. En politiker som tjänstgjort under många många år, utbildad läkare och ger ett intryck av ärlighet och ryggrad som annars ter sig oerhört sällsynt nuförtiden. Denna politiker ställde också upp i nomineringen som presidentkandidat för republikanerna under förra valet men förlorande nomineringen mot Mitt Romney. Politikern jag talar om heter Ron Paul och var oerhört populär, inte minst bland universiteten.

 Det visade sig emellertid att det fanns än rädsla för Ron Paul, både inom det egna republikanska partiet men främst media. Var han för frispråkig? För ärlig – och därigenom farlig?

 Det rättfärdigar ändå inte fulspelet i den politiska maktkampen som rådde under nomineringen. Men det kanske öppnade ögonen för många, på det sätt media delgav inkorrekt information till folket och hur litet inflytande folket själv hade, och därigenom odemokratiskt politiken många gånga gånger är.

Jag ber alla som har tid, kolla in detta videoklipp. Det är ingen propaganda utan flera mediakanaler erkände själv detta faktum – det var riktigt, riktigt smutsigt. Synd, för Ron Paul hade mycket väl kunnat bli den bästa presidenten för det amerikanska folket – någonsin.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: